Kunstmarkt 2019detailDe kunstmarkt in Hoorn was top!

Voor het eerst mijn werk aan de buitenwereld laten zien. Dat vond ik wel spannend. Hoe zouden mensen reageren? Mijn kraam stond op een mooie plek voor een historisch pand in de Nieuwstraat.

Het is een vrolijke middag geworden. De mus die je recht aankijkt ontlokte bij iedereen een grote glimlach en veel commentaar.

Er zijn heel wat mensen stil blijven staan, gaven complimenten, of liepen langs en staken hun duim op. Je moet ook maar durven stil te staan, er iets van te vinden…

Ik vind het dapper als mensen dat doen. Ze stelden vragen als: waarom staan de mussen alleen, waarom is er zoveel wit. Als ik dan uitlegde dat ik portretten maak van de vogels en dat ik ruimte wilde voor ze om te figureren, zagen ze wat ik bedoelde. Sommigen hadden een voorkeur voor de merels, die in de natuur staan, voor de schilderijen met kleur.

Naast vrienden en bekenden kwamen Duitse en Poolse toeristen een praatje maken.

Ik stelde iedereen de vraag of zij zelf ook schilderden of tekenden. Dat bleek vaak het geval.

Met name de jonge mensen heb ik geprobeerd te stimuleren om vooral door te gaan en dat plezier hebben in het schilderen het allerbelangrijkste is.

Naast mijn schilderijen had ik een flink aantal kaarten getekend met Oost-Indische inkt en goudverf. Die worden nu uit allerlei windstreken verstuurd, bijvoorbeeld uit Duitsland, een leuke gedachte.

Het was een ‘warme’ ervaring en vooral een stimulans om door te gaan.

Dank dat je gekomen bent, dank voor het kijken en je positieve feedback!